Καλώς ήρθατε στη Vespophrenia, βλέπετε το forum μας σαν επισκέπτης!

Αν είστε κι εσείς αρρωστημένοι με τη vespa, τη lambretta και το κλασικό σκούτερ γενικότερα, εγγραφείτε στο forum για να μπορέσετε να δημοσιεύσετε νέο μήνυμα ή για να δείτε τα συνημμένα αρχεία, να λύσετε τις απορίες σας, να βοήθησετε άλλους να λύσουν τις απορίες τους και να συζητήσετε γι αυτό που εμείς απλά λέμε Vespophrenia!

H εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και απολύτως δωρεάν! Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβασή σας στο forum, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας στο μενού "Επικοινωνία". Σιγουρευτείτε ότι το email επικοινωνίας που συμπληρώνετε, είναι έγκυρο, έτσι ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί η εγγραφή σας. Cheers!

ΘΕΜΑ: Χρωμα μονης η διπλης?Τι να επιλεξω?

Χρωμα μονης η διπλης?Τι να επιλεξω? 27/09/2014 17:38 #1

  • Το Άβαταρ του/της panos Συντάκτης θέματος
  • panos
  • Αποσυνδεμένος
  • Moderator
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 2179
  • Ληφθέντα Likes 2407
Πολλοι εχουν αυτη την απορια και εδω θα εξηγησουμε τι παιζει με αυτες τις δυο κατηγοριες χρωματων.

Χρωμα μονης

Ειναι το χρωμα που περνιεται σε μια φαση.Ειναι χρωμα μαζι με σκληρυντη και δεν χρειαζεται βερνικι.
Στα θετικα ειναι το χαμηλοτερο κοστος,η ευκολια της διαδικασιας βαψιματος,η μεγαλυτερη αντοχη σε μικροχτυπηματα και η ευκολια μικροεπισκευης.
Στα αρνητικα ειναι οι περιορισμενες επιλογες σε χρωματα(εμας εδω δεν μας ενδιαφερει γιατι οι πιο πολλες βεσπες εβγαιναν σε μονης),το μικροτερο βαθος χρωματος,η μικροτερη αντοχη στον χρονο και η μεγαλη σκληροτητα.Πλαστικα μερη οπως προφυλακτηρες αυτοκινητων με χρωμα μονης αν ζοριστουν κατα την τοποθετηση μπορει να κανουν σπασιματα στο χρωμα.

Χρωμα διπλης

Ειναι το χρωμα που περνιεται σε δυο φασεις.Αρχικα βαφεις με χρωμα και μετα απο λιγη ωρα με βερνικι.
Στα θετικα ειναι οι πολλες επιλογες σε χρωματα(μεταλλικα,περλες κτλ),το βαθος χρωματος,η μεγαλυτερη αντοχη στον χρονο(ειδικα στα εντονα χρωματα),και η ευλυγισια της βαφης.
Στα αρνητικα ειναι το κοστος,ο χρονος βαψιματος,η δυσκολια τοπικης επισκευης και η ευκολια μικρογρατζουνιων.Υπαρχουν εταιριες που υποτιθεται οτι εχουν βγαλει αντιχαρακτικα βερνικια αλλα ειναι δυσκολα στην εφαρμογη και δεν ειναι και τοσο αντιχαρακτικα οσο λενε.

Υποκατηγοριες χρωματων διπλης
Μεταλλικα: λεγονται τα χρωματα που εχουν το εφε μικρων μεταλλων στην οψη.Καποιοι λενε οτι ειναι ακομα μεγαλυτερης αντοχης απο τα απλα χρωματα διπλης αλλα αυτο δεν ισχυει.
Περλε:ειναι τα χρωματα που αλλαζουν αποχρωση κατω απο διαφορετικη οπτικη γωνια η φως.Δυσκολα στην εφαρμογη και σχεδον αδυνατον να γινει τοπικη επισκευη.
Ματ:ειναι τα χρωματα που δεν εχουν καθολου βαθος και δεν γυαλιζουν.Στην ουσια ειναι κανονικα χρωματα διπλης με μονη διαφορα οτι εδω το βερνικι δεν γυαλιζει.Ειναι δυσκολα στην επιτυχια,ευκολα στις γρατζουνιες και οι ατελειες φαινονται περισσοτερο.
Σατινε:στην ουσια ειναι κατι το ενδιαμεσο απο τα απλα διπλης και τα ματ.Δεν γυαλιζουν πολυ αλλα εχουν ενα σχετικο βαθος.
Ματ μεταλλικα:οπως θα εχετε καταλαβει ειναι ο συνδιασμος μιας μεταλλικης βαφης διπλης με ματ βερνικι.Ακρως εντυπωσιακο αποτελεσμα με τα χαρακτηριστικα μιας ματ βαφης.

Ελπιζω να λυθηκαν οι οποιες αποριες. :thank_you:
Γουσταρω φαση.
Οι ακόλουθοι χρήστες έκαναν "Like": Giannaras, Spiros P200E, Vasilis, axxis, v.g, tony-serveta, blade, winmobileguru, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Last edit: Post by panos.
  • Σελίδα:
  • 1