Καλώς ήρθατε στη Vespophrenia, βλέπετε το forum μας σαν επισκέπτης!

Αν είστε κι εσείς αρρωστημένοι με τη vespa, τη lambretta και το κλασικό σκούτερ γενικότερα, εγγραφείτε στο forum για να μπορέσετε να δημοσιεύσετε νέο μήνυμα ή για να δείτε τα συνημμένα αρχεία, να λύσετε τις απορίες σας, να βοήθησετε άλλους να λύσουν τις απορίες τους και να συζητήσετε γι αυτό που εμείς απλά λέμε Vespophrenia!

H εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και απολύτως δωρεάν! Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβασή σας στο forum, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας στο μενού "Επικοινωνία". Σιγουρευτείτε ότι το email επικοινωνίας που συμπληρώνετε, είναι έγκυρο, έτσι ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί η εγγραφή σας. Cheers!

ΘΕΜΑ: ΜΙΛΑΝΟ – EICMA 2013: ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟ!

ΜΙΛΑΝΟ – EICMA 2013: ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟ! 08/11/2013 12:05 #1

  • Το Άβαταρ του/της Spiros P200E Συντάκτης θέματος
  • Spiros P200E
  • Αποσυνδεμένος
  • Moderator
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 5547
  • Ληφθέντα Likes 8979
Από το scooternet ...

Κλόπη-Paste και εισαγγελείς

Όπως και στο παρελθόν, έτσι και φέτος στο σαλόνι της EICMA στο Μιλάνο έγιναν κατασχέσεις μοντέλων σκούτερ, αντιγραφές κάποιων που έχουν πατεντάρει το σχήμα τους.

Η αντιγραφή είναι μια τέχνη που έχουν εξασκήσει χιλιάδες άνθρωποι στην ιστορία αυτού του κόσμου και θα συνεχίσει να συμβαίνει στον αιώνα τον άπαντα. Για την ακρίβεια η εξέλιξη του είδους βασίζεται στην αντιγραφή αρχικά… και στην βελτίωση αυτής μετέπειτα.

Αυτή η άποψη πάντως, στους καιρούς μας ακούγεται αιρετική, αφού τα προϊόντα καλύπτονται από δικαιώματα κι έτσι εισαγγελείς κι αστυνομίες περνούν στην πράξη που λέγεται κατάσχεση. Κάθε χρόνο στην EICMA έχουμε κατασχέσεις σκούτερ που σχεδόν πάντα είναι κινεζικα, ενώ μηνύτρια είναι συνήθως η Piaggio, κυρίω λόγω του ότι ένα από τα σκούτερ που αντιγράφεται πιο συχνά στον κόσμο είναι η Vespa ΕΤ4.


Πάει, έφυγε το ηλεκτρικό Hyosung EVA από το σαλόνι του Μιλάνο, αφού κατασχέθηκε μετά από μήνυση της Piaggio ότι αποτελεί αντιγραφή της Vespa

Δεν πρόλαβε να ανοίξει η φετινή 71η EICMA και ο εισαγγελέας με μαζί με την οικονομική αστυνομία – Guardia di Finanza – άρχισαν να μαζεύουν διάφορα σκούτερ, έντεκα (11) τον αριθμό που εκθέτονταν στο κοινό, από 7 διαφορετικούς κατασκευαστές.

Η Guardia di Finanza προχώρησε στην κατάσχεση των σκούτερ (πέρσι μάλιστα τα έσπρωχναν έξω από την έκθεση κουκουλωμένα με μαύρα πανιά, σαν να ήταν εγκληματίες) βάσει των δικαιωμάτων που ορίζονται από τρισδιάστατα σχήματα, που έχουν κατατεθεί από την Piaggio έτσι ώστε να προστατεύεται η εμφάνιση-σήμα κατατεθέν της Vespa.

Στη φωτογραφία που τραβήξαμε – πριν την κατάσχεση – βλέπετε το ηλεκτρικό σκούτερ “EVA” της Hyosung, το οποίο κατασχέθηκε τελικά από τον εισαγγελέα, αν και άποψή μας είναι ότι θυμίζει Vespa αμυδρά, όμως οι αρχές φαίνεται ότι ξέρουν καλύτερα.

Κατά την άποψή μας αυτό που ήταν εντυπωσιακότερο, αυτό που έβγαζε μάτι, “η μητέρα όλων των αντιγραφών” ήταν η κινεζική εταιρία WYS (δείτε τη φωτογραφία που ακολουθεί) που ξεπατικώνει κυριολεκτικά – ανάποδα – το λογότυπο της ταϊβανέζικης SYM… απλά απίστευτο θράσος και απίστευτη ψυχραιμία από την SYM που δεν προχώρησε σε μήνυση.


Κραυγαλέα αντιγραφή από την SYM, το λογότυπο της κινεζικής WYS


Να και το σήμα της SYM. Συμφωνείτε ότι μοιάζουνε;

πηγή: scooternet
Ε, το λοιπόν, ό,τι και να είναι τ’ άστρα, εγώ τη γλώσσα μου τους βγάζω...

Γέρον Βεσπίσιος ο Λαμπρεττοφόρος

Ευλόγησον!

Αυτό το μήνυμα έχει συνημμένες εικόνες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να τις δείτε.

Οι ακόλουθοι χρήστες έκαναν "Like": Mavro.Skyli, Vasilis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Last edit: Post by Spiros P200E.

ΜΙΛΑΝΟ – EICMA 2013: ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟ! 08/11/2013 21:20 #2

Εκείνο το Fiddler πως την έχει γλιτώσει, ένας θεός ξέρει..
Κόντρα μέχρι και στο ξύρισμα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

ΜΙΛΑΝΟ – EICMA 2013: ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟ! 08/11/2013 21:42 #3

Vasilis έγραψε: Εκείνο το Fiddler πως την έχει γλιτώσει, ένας θεός ξέρει..


Έχει βίσμα η SYM :P
Δεν υπογράφω κύριε...!!!!!!
Οι ακόλουθοι χρήστες έκαναν "Like": panos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Σελίδα:
  • 1